Koupit nebo pronajmout?
Nemovitost
Lokalita

O Aukcích nemovitostí

Zvažujete-li prodej nemovitosti, můžete si dnes na trhu s realitami vybrat mezi tradičním zprostředkováním prodeje Vaší nemovitosti, zprostředkováním prodeje nemovitosti formou dobrovolné dražby, anebo zprostředkováním prodeje formou AUKCE - výběrového řízení k dosažení nejlepší nabídky, resp. AUKCE elektronické.  

Na realitním trhu jsou nemovitosti, kde se i zkušenému realitnímu makléři špatně určuje jejich skutečná tržní cena, a to je na místech, kde je slabá či kolísající poptávka po nemovitostech (důvodem může být - málo atraktivní místo, nízká zaměstnanost, prašné prostředí, hluk a jiné důvody). Pokud je i Vaše nemovitost dnes špatně prodejná, měli byste v AUKCI (výběrovém řízení k dosažení nejlepší nabídky) spolu s námi dosáhnout  nejvýhodnějšího prodeje! U těchto typů nemovitostí je úvodní prodejní cena pro aukci nižší, než je cena ze znaleckého posudku vypracovaného na obvyklou cenu nemovitosti. 

Na realitním trhu jsou však nemovitosti, u kterých lze předpokládat značný zájem o ně na realitním trhu (např. byty a domy v centrech měst, exkluzivní nabídky, 100% pronajaté nemovitosti se zajímavým výnosem a jiné…) a pro tyto nemovitosti doporučujeme obzvláště AUKCI. Pokud sem spadá i Vaše VIP nemovitost, měli byste v AUKCI spolu s námi dosáhnout vyšší prodejní ceny! U těchto typů nemovitostí je nabídková prodejní cena pro aukci rovna ceně ze znaleckého posudku vypracovaného na obvyklou cenu nemovitosti, popř.lehce podsazena pod obvyklou cenu. 

Účelem AUKCE je získat pro prodávajícího z více zájemců o koupi nemovitostí takového zájemce, který je ochoten zaplatit za nemovitost kupní cenu dosaženou v AUKCI (výběrovém řízení). AUKCE nemovitosti slouží ke stanovení tržní kupní ceny nemovitostí a pro jejich následný prodej kupní smlouvou. AUKCÍ nemůže dojít přímo k prodeji nemovitosti, neboť to právní předpisy upravující nabývání nemovitosti neumožňují. Vítězi AUKCE nemovitostí je zprostředkována možnost uzavřít kupní smlouvu s prodávajícím, nezískává však na to právní nárok. Aukce není dražbou ve smyslu zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů.

Účastníkem aukce může být jak fyzická osoba starší 18 let plně svéprávná tak právnická osoba s právní osobností.

 

    Vytvořit poptávku

    • Byty
    • Domy
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Ostatní
    • Zahraniční

    Upřesnit

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Lokalita

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci

    Vyhledat vhodné nemovitosti

    • Byty
    • Rekreační objekty
    • Komerční nemovitosti
    • Pozemky
    • Zahraniční

    Upřesnit

    Vyhledat fulltextově

    Cena a plocha

    m2
    m2
    m2
    m2

    ... nebo vyberte celý kraj či okres

    Lokalita

    Vlastnictví

    Konstrukce

    Typ budovy

    Vybavení

    Charakteristika

    IS sítě

    Umístění v obci